Friday, April 4, 2008

Pogaca Simit P.C.D.E# 20

Bu simit pogacayi denedikten sonra baska bir tarif deneyecegimi sanmiyorum.Pek iddiali oldu ama gercekten cok nefis bir lezzet.Gercek tarif http://guldenceninmutfagi.blogspot.com/ Güldene ait ben biraz farkli yaptim,onun gercek tarifinde maya yoktu ben mayali ve diger iceriklerde de farkli malzemeler kullandim. Güldencigim tesekkur ediyorum canim..Iste tarife geciyorum.:)
Bu haftaki etkinlige bende davet edildim,ev sahibesi http://mucizembenibul.blogcu.com/ arkadasima cok tesekkur ediyorum ve basarilar diliyorum.




MALZEMELER:
  • Bir bardak sivi krema(schlagsahne)
  • Yarim bardak siviyag.
  • Yarim bardak schmand(veya süzme yogurt)
  • Bir yumurta (sarisi ayrilacak)
  • Bir adet maya,tuz.
  • Aldigi kadar un ve biraz su.
  • Süslemek icin susam.

Ici icin:

  • 200gr kasar peyniri.
  • 200gr beyaz peynir.
  • Maydanoz.

YAPILISI:

Hamur malzemeleri hepsi birlikte yogurulur ve mayalanmaya birakilir.Peynirler rendelenir ve maydanozlar kücük dogranir peynire eklenir.Hamur mayalandiktan sonra,parcalara koparilir ortasi acilir.Bastirilacagi icin tepsiye aralikli sekilde konur,ic melzemeden alinir ve hamurlarin ortasina konur.Kenarlara dogru bastirilir ve sekilde görüldügü gibi sekil verilir.Yumurta sarisi sürülür ve susam serpilir.Inanilmaz bir güzellik inanin deneyin hic pisman olmayacaksiniz,yanina da söyle güzel ve demli bir cay ohh,ohh.:)))AFIYET OLSUN:

No comments:

Post a Comment