Wednesday, March 19, 2008

KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN


Bugün,insanligin hayat ufkuna aydinlik bir devir acan Peygamber efendimizin kutlu dogumunun yeni bir yil dönümünü idrak ediyoruz.O bize;Allah'a iman edip O'nu sevmeyi,O'na
baglanarak ic barisi ve dogru yolu bulmayi,ibadetlerle hayatimizi anlamli kilmayi,dürüstlügü,emaneti korumayi,komsuluk ve akrabalik baglarina riayet etmeyi,yetim ve kimsesiz cocuklara kol kanat germeyi,herkesin ve her seyin hakkini gözetmeyi,kimseyi inciltmemeyi,iyilik yapmayi,iyi ve yararli insan olmayi ögütlemistir.
Allah'in Resulü,dinin ne oldugunu soranlara onun güzel ahlak oldugunu söylemis ve O'nun hayati güzel ahlakin canli bir örnegi olmustur.Kutlu dogum haftasi iste O yüce sahsi taniyarak hayatimizi ahlakla güzellestirme ve bu yolda bir tazelenme mevsimidir.
Bu hafta onun cok sevdigi cocuklara onu tanitma,sevdirme ve cocuklari onunla bulusturma zamanidir.
Bu hafta "Ey Insanlar!kadinlarin haklarini gözetmenizi ve bu konuda Allah'in koydugu ölcülere titizlikle uymanizi tavsiye ederim" buyrugu üzerinde tekrar düsünme firsatidir.
Bu hafta,sahih dini bilginin isiginda manevi hayatimizi zenginlestirmenin,baris ve esenlik icinde güvenle yasamanin,uzaklarimizi yakin etmenin ve kardeslik köprüsünde birlikte yürümenin vaktidir.
Kutlu Dogum Haftasinin bütün insanliga rahmet ve baris getirmesini,Mevlid kandilinin insanliga Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanimasina vesile olmasini Yüce Allah'tan niyaz eder bütün islam aleminin Mevlid Kandilini tebrik ederiz.
Yazi DIYANET TAKVIMINDEN ALINTIDIR:

KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN:SERAP UZUN:

No comments:

Post a Comment